Je hebt er vast al over gehoord dat het organisch bereik van Facebook aan het dalen is?


“Ontdek 5 tips om je bereik weer te vergroten”

De afgelopen jaren is het organisch bereik, het bereik dat je hebt met je berichten op Facebook dalende. Onderzoek heeft uitgewezen dat afhankelijk van het aantal likes je bereik ergens tussen de 12% en de 35% ligt.
Er van uitgaande dat boven de 1000 likes je bereik naar verhouding kleiner zal worden.

 

Tip 1:

Stel vragen:

Vragen zijn een geweldige manier om de interactie met je fans aan te wakkeren. Het is waarschijnlijk één van de gemakkelijkste manieren en éen van de beste methoden om mensen te laten reageren op je berichten. Er zijn veel soorten vragen die je aan je fans kunt stellen. Fans zijn sneller bereidt om een reactie te plaatsen wanneer hier uitdrukkelijk naar gevraagd wordt. Probeer met korte vragen reacties los te krijgen.

 

Tip 2:

Test korte en lange berichten:

De meningen over hoe lang je bericht moet zijn verschillen nogal van elkaar. De één zweert bij korte berichten de ander zweert bij lange berichten. Probeer beide berichten eens uit en kijk waar jouw doelgroep de meeste interactie mee aangaat.

Tip 3:

Gebruik foto en video:

Mooie foto’s en interessante video’s sporen fans aan om te reageren op je berichten. Met videoberichten zal je bereik weer toenemen. Ook Facebook live is een aanrader om je bereik te vergroten. Mark Zuckerberg kondigde Facebook Live aan en benadrukte daarbij dat een video op Facebook 10­ keer zoveel bereik en betrokkenheid geeft.

Tip 4:

Plaats je berichten op andere tijden:

Krijg je niet de gewenste betrokkenheid op je Facebook-berichten? Publiceer content buiten de openingstijden, zoals ’s avonds en in het weekend. Plaats je berichten wanneer meer van je fans online zijn. Binnen Facebook Paginastatistieken kun je zien wanneer je fans online zijn.

Tip 5:

Gebruik andere interessante artikelen.:

Om je bereik te vergroten hoef je niet steeds zelf voor goede content te zorgen, Ook is het een goed idee om linkberichten te plaatsen, link met je bericht naar waardevolle berichten die je doelgroep aanspreken. Met het delen van artikelen van anderen toon je aan dat je expertise hebt doordat je trends en nieuws op de voet volgt.

Om je bereik te vergroten moet je testen en nog eens testen wat voor jouw bedrijf het beste werkt!

Gr Eric